Osale maaturismi konverentsil "Juured ja tiivad: kust me tuleme, kuhu liigume"!

Eesti Maaturismi Ühing tähistab tänavu oma 25. tegutsemisaastat ja kutsub sind 30. septembril Toosikannu Loodusparki (Järvamaal) osa saama Eesti maaturismi konverentsist, kus teeme põgusa tagasivaate tehtule ja heidame pilgu tulevikuvõimalustele.

Osalema on oodatud ettevõtjad, turismiasjalised, koostööpartnerid, maaelu organisatsioonide esindajaid ning kõik kellele maaturism on südamelähedane.

Konverentsi kava on mitmekesine ja jaguneb kaheks osaks: rahvusvaheline plokk välisesinejatega ning eestikeelne osa, kus sõna saavad valdkonna eksperdid.

Konverentsipäeva kahe osa vahel on osalejad kutsutud maitserännakule läbi Eestimaa ehk kohal on erinevad väiketootjad, kes pakuvad oma tooteid nii degusteerimiseks kui kaasa ostmiseks. See on omamoodi punktiks septembriga lõppevale Eesti toidu kuule.

Päeva juhib Gaute Kivistik.

Konverentsil osalemine on tasuta… jah, lugesid õigesti!

Registreeru konverentsile SIIN 

Mis meid ees ootab?

  • 09.00–09.45 Hommikusöögilaud tervituskohviga
  • 09.45–10.05 Tervitussõnad
  • 10.05–10.20 Juured ja tiivad: kust me tuleme, kuhu liigume
    Raili Mengel, tegevjuht, MTÜ Eesti Maaturism
  • 10.20–10.30 Sõna saab päevajuht Gaute Kivistik
  • 10.30–10.50 Turismipoliitika paneel:
    Kuidas rohujuure tasand saaks enam panustada turismipoliitika kujundamisse?
    Ede Teinbas – Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium
    Kai Kalmann-Jotautas – Regionaal- ja Põllumajandusministeerium
    Kerli Nõges – Regionaal- ja Põllumajandusministeerium
  • 10.50–11.20 The Future of Rural Tourism: Trends Shaped by Entrepreneurs and Visitors
    Maaturismi tulevik Euroopa kontekstis: milliseid trende loovad ettevõtjad ja külastajad?
    Klaus Ehrlich, üleeuroopalise maaturismi katusorganisatsiooni RuralTour peasekretär
  • 11.20–11.50 How is Estonia and its Countryside Perceived by Its Southern Neighbour?
    Milline näib lõunanaabri jaoks Eesti ja selle maapiirkond?
    Solveiga Kalva, ajakirjanik ja blogija, Läti
  • 11.50–12.20 The Unhurried Path: How Slow Travel Can Accelerate Rural Tourism in Estonia
    Slow Travel kui uus võimalus Eesti maaturismi sektorile
    Hubert Gonera, Landbrand omanik ja tegevjuht, Poola
  • 12.20–12.50 Saimaa, Region of Gastronomy and Culture – Behind the Scenes
    Soome Saimaa piirkonda pärjati 2024. aastal International European Region of Gastronomy tiitliga – kuidas selleni jõuti ja millist kasu on see piirkonnale toonud?
    Sari Kaasinen, muusik, helilooja ja muusikadoktor, õpetaja ja kunstnik, ettevõtja ning kultuuri- ja toiduturismi ekspert, Soome
  • 12.20–13.00 Culinary Heritage Certification – Is Estonia Ready to Embrace the Updates?
    Culinary Heritage märgis – kas Eesti on valmis märgise uuendustega kaasa minema?
    Niclas Fjellström, Culinary Heritage üleilmne koordinaator, Rootsi
  • 13.00–15.00 Lõunasöök
    September on traditsiooniliselt Eesti toidu kuu. Paneme sellele punkti väikese minimessiga „Maitserännak läbi Eestimaa“, kus on kohal erinevad väiketootjaid, kes pakuvad oma tooteid nii degusteerimiseks kui ka kaasa ostmiseks.
  • 15.00–15.20 Maaturism meedias: kuidas panna välisajakirjaniku pliiats liikuma?
    Gregor Alaküla, välismeedia projektijuht, Visit Estonia
  • 15.20–15.30 Küsimustevoor Slidos
  • 15.30–15.50 Väikeettevõtte võluvõti: nutikas turundus
    Helen Vihtol, Lahepere Villa perenaine, ettevõtja, KitchenAid ja Dualit Baltikumi turundusjuht
  • 15.50–16.20 Hea lugu räägib end ise – lugude loomise väest, trikkidest ja näidetest
    Helen Kari, loodusturismi ettevõtja, loodusgiid, ajaloolane, sotsiaalteadlane
  • 16.20–16.50 Kuhu suunas liigub Eestis maaturism, sh agroturism?
    Tarmo Pilving, elurikkuse ja loodusturismi õppetool, Eesti Maaülikool
  • 16.50–17.00 Päeva kokkuvõtted
  • 17.15 Kerge õhtusöök

Konverentsi toimumist toetavad Regionaal- ja Põllumajandusministeerium ning Interreg Baltic Sea Region programmi projektid Light in the Dark ja BASCIL.

Kohtume ja süstime üksteisesse uut energiat!