Terroir´i mõjust siidrile ja selle kasutamine külastajatele suunatud lugude jutustamisel

Käsitöösiidri tootmine on suhteliselt noor majandussektor Eestis ja Lätis, kuid sellel on suur potentsiaal ja ühine väljakutse – laieneda uutele turgudele. Läänemere piirkonna siidritel on tänu iseloomulikule terroir’ile (kliima, pinnas, õunasordid jm looduslikud tegurid) unikaalsed maitse- ja aroomiomadused. Rahvusvahelistel konkurssidel on need siidrid pälvinud tunnustust, medaleid ja hea maine.

Juunil viis Ühendkuningriigist pärit siidriekspert Gabe Cook läbi koolituse teemal piirkonna terroir´i mõjust siidrile ja selle kasutamine külastajatele suunatud lugude jutustamisel. Koolitus keskendus sellele, kuidas külalisi vastu võtta ning kuidas luua ja esitada neile siidriga seotud lugusid ja teavet – selgitades, miks just teatud piirkondades kasvavad õunad annavad siidrile erilise maitse ja iseloomu ning mis teeb Balti siidri ainulaadseks nii maitses kui ka mitmekesisuses.

Huvilistel on Gabe Cook´i esitlusega võimalik tutvuda SIIN