Eesti Siidritee tuur

Eestis registreeriti esimene siider mais, 2015. Ajalooliselt pole Eestis siidrit valmistatud, seetõttu on õunaaiad noored ja siidri valmistamistehnoloogiad avastamisel. Eestis kasutatakse siidri valmistamiseks peamiselt söögiõunu (Talvenauding, Koit, Antonovka, Kuldrenett). Mõned siidritootjad on istutanud Suurbritanniast või Prantsusmaalt toodud spetsiaalseid siidriõunasorte, kuid need on veel väga noored. Perry't on valmistanud vaid üks tootja 17-st.
Siidritee sobib kogu perele, sest mõnelgi tootjal on valikus kas õunalimonaad või muu alkoholivaba toode.

Hea teada!

  • siidritee tuuri võib kokku panna oma soovi järgi;
  • külastada võib ka ainult ühte sihtpunkti;
  • kohtumise aeg tuleb siidritootjaga kokku leppida;
  • transport ja vajaduse majutus tuleb ise otsida.

LOE JA VAATA LÄHEMALT SIIT!


Foto: Kaire Jakobson (Eesti siidritootjad)