Culinary Heritage (Kohalik Toidupärand)

Kaubamärgis Culinary Heritage (www.culinary-heritage.com) loodi aastal 1995 Rootsis ning tänaseks on see üle-Euroopaliseks kujunenud märgis turul olnud juba üle 20 aasta.
Aastal 2016 sai Eestist 13 riik, kui MTÜ´le Eesti Maaturism anti Eestis märgise andmise õigus.

Culinary Heritage kaubamärk põhineb kahel sambal: toidutraditsioonid ja kohalik toit.
Kes saavad olla kaubamärgi liikmed? Toitlustusettevõtted, toidutootjad ja –töötlejad, talupoed.
Ainukesteks kriteeriumiteks on, et ettevõte kasutab aktiivselt kohalikku toorainet ja kohalikke tooteid ja/või järgib enda piirkonna toidutraditsioone.
Märgist saab ettevõte endale taotleda (täites avalduse) otse Culinary Heritage võrgustiku kodulehel.

Eesti Maaturismi ühingul, kui märgise andjal Eestis lasub kohustus anda Rootsi poolele kinnitus ettevõtte sobivuse kohta võrgustikku.
Märgisest saab pikemalt lugeda ja märgise omanikke näha Eesti Toidutee lehel!