2019 - Tervise- ja heaoluturism

2019. aasta konkursi peateemaks oli „Tervise- ja heaoluturism”.

2019. aasta konkursi eesmärgiks oli tunnustada neid Eesti sihtkohti, kes arendavad turismi heaoluturismi võtmes ning kasutavad selleks oskuslikult piirkonna looduslikke ja kultuuriväärtusi. MTÜ Lääne-Eesti Turism korraldatud konkursil „Eesti avastamata aarded 2019. Tervise- ja heaoluturism” osales 8 Eesti turismipiirkonda ja -sihtkohta.
Eestis jõudis konkursi finaal 5 sihtkohta - Narva-Jõesuu ja Narva, Setomaa piirkond koos Värskaga, Haapsalu, Saaremaa ja Pärnu.
Võitja valis välja rahvusvaheline komisjon ja võitjaks osutus Pärnumaa, kes hakkab esindama Eestit üle-euroopalisel EDENi (European Destinations of Excellence) konkursil.
"Pärnumaa saab rahvusvaheliselt järjest tuntumaks, turud ja kliendid on selgelt määratletud, turundus suunatud heaoluturismile, teenused põhinevad sihtkoha ressurssidel, valdkonda kujundavad võimekas omavalitsus ja turismiorganisatsioon,“ kirjeldas EDEN Estonia projektijuht Sille Roomets.

Mille poolest on Pärnumaa, kui sihtkoht unikaalne?
Pärnu on üks mitmekülgsemaid reisisihtkohti Euroopas. Pärnust võib leida  funktsionalistlikke kuurordiarhitektuuri meistriteoseid, romantilisi puitehitisi ja villasid, mitmeid suurepäraseid spaa- ja tervisekeskuseid, ranna ning rahvuspargi.
Pärnust lühikese praamisõidu kaugusel asub tõeliselt ainulaadse Kihnu saar, mille kultuuriruum on kantud UNESCO suulise ja vaimse pärandi maailmanimekirja. Lisaks on Pärnus küllaga vaatamisväärsusi ja toitlustuskohti igale maitsele.

Vaata videod - EDEN 2019: Eesti!


Tiitliga „Euroopa tervise - ja heoluturismi tippsihtkoht 2019” pärjati seitseteist sihtkohta üle Euroopa.