2013 - Ligipääsetav turism

2013. aasta konkursi peateemaks oli „Ligipääsetav turism”.

2013. aastal auhinnati sihtkohti, mis on ligipääsetavad kõigile külastajatele, olenemata nende erivajadustest, piirangutest, puudest või vanusest. Auhinna määramisel võeti eelkõige arvesse ligipääsetavuse viit põhiaspekti:
► sihtkoha infrastruktuur ja rajatised on takistustevabad
► sihtkoht on ligipääsetav transpordivahenditega, mis sobivad kõigile kasutajatele
► pakutavad teenused on kvaliteetsed ja neid osutab koolitatud personal
► tegevusest saavad osa võtta kõik ning eksponaadid ja atraktsioonid on kõigile ligipääsetavad
► turustamisel, broneerimissüsteemides, veebisaitidel ja muude teenuste raames pakutav teave on kõigile kättesaadav.

Konkursi "Eesti avastamata aarded 2013. Ligipääsetav turism“ võitjatiitliga pärjati Haapsalu linn.

Mille poolest on Haapsalu linn unikaalne?
Haapsalu on väike ja romantiline mereäärne linn, mis asub Eesti läänerannikul.
Linn on kuulus oma ajaloolise ja merega seotud õhkkonna, sooja merevee, tervendavate mudavannide ja sõbralike elanike poolest.
Vanim linnaosa on ehitatud kitsale maaribale, mis moodustus mitmetest väikesaartest üksnes paarsada aastat tagasi. Puumajadega ääristatud kitsad tänavad, mis ei ole 20. sajandi algusest oluliselt muutunud, viivad teid ikka ja jälle mere äärde tagasi. Seepärast kutsutakse Haapsalut Põhjamaade Veneetsiaks.
Eelkõige on Haapsalu linn inimeste jaoks. See üle 700 aasta vanune linn pakub sisemist rahu ja vaikust, kuid see ei ole veel kõik. Tegevusküllane suvehooaeg on muutunud Haapsalu kaubamärgiks.
Haapsalu – suurepärane paik, mida tasub külastada!
Linna teatakse sealse raviomadustega muda järgi, mis avastati 19. sajandil. Samuti on juba ajaloolistel põhjustel sinna teretulnud puuetega inimesed.
Haapsalu on kompaktne linn, kus kõik vajalik on käeulatuses, kuid vajadusel kohandatakse taksod ja bussid puuetega inimeste vajadustele vastavateks.
Samuti saate seal sporti teha – Haapsalu Veekeskuses on spetsiaalne lift, mis võimaldab juurdepääsu basseinile. Ratastoolikasutajad saavad samuti mängida tennist või keeglit.
Haapsalu Kultuurikeskus ja enamus muuseume on ligipääsetavad ka ratastoolis ning seal toimub palju erinevaid kultuurisündmusi.

Vaata videod - EDEN 2013: Eesti!


Tiitliga „Euroopa ligipääsetava turismi tippsihtkoht 2013” pärjati üheksateist sihtkohta üle Euroopa.