Ahjulõhe ja ahjukartulid ürtidega

1 kg lõhefileed
4-5 sl majoneesi
soola
kuivatatud lillat basiilikut
kuivatatud piparmünti või melissi
kuivatatud iisopit
kuivatatud apteegitilli

Aseta ürdid uhmrisse, purusta ja raputa läbi sõela, rootsud jäävad sõelale ja taldrikule jääb puhas ürdipuru. Lõika lõhe parajateks portsudeks, aseta foolimile, määri majoneesiga, puista üle ürdi seguga ja maitsesta vähese soolaga. Voldi foolium kinni ja küpseta 200 C juures ca 30 min.

*kastmeks hapukoore, majoneesi segu hakitud värske või kuivatatud tilliga.

AHJUKARTULID ÜRTIDEGA
1 kg pestud kartuleid
võid, soola
kuivatatud lillat basiilikut
kuivatatud punet
kuivatatud iisopit
kuivatatud aed-liivateed

Aseta ürdid uhmrisse, purusta ja raputa läbi sõela, rootsud jäävad sõelale ja taldrikule jääb puhas ürdipuru. Tee kartulitele terava noaga rist sisse ja aseta fooliumile. Puista üle ürdipuruga ja lisa tükike võid. Voldi foolium kokku ja küpseta 200 C juures umbes 20-30 min.

ENERGIA SALAT
4-5 porgandit
2 eesti õuna
2 sl astelpajusid
3 sl jõhvika toormoosi

Riivi porgandid ja õunad ning sega kokku astelpajude ja jõhvika toormoosiga.


Eesti Maaturism MTÜ;  Vilmsi 53g, 10147 Tallinn;  Tel: +372(0) 600 9999;  E-maileesti [at] maaturism.ee