Sibula kohapirukas 4-le

Põhi:
250 g jahu
100 g võid
1 muna
3-4 spl vett
veidi soola

Täidis:
100 g toorsuitsupeekonit
6 mugulsibulat
2 kohafileed
võid ja õli
soola ja pipart

Kate:
3 muna
300 ml vahukoort
tilli
1 tl sinepit
soola

Sega jahu, toasoe või, muna ning vesi. Maitsesta vajadusel soolaga. Aseta tainas pooleks tunniks külmkappi.
Koori sibulad, lõika pooleks ja viiluta. Lõika peekon ribadeks. Prae peekon ja sibulad pannil kuldpruuniks. Lõika kohafileed kolmeks, prae pannil õlis ja võis. Maitsesta kala soola ja pipraga.
Vahusta kergelt munad, lisa vahukoor, sinep, hakitud till ja maitsesta soolaga.
Suru tainas koogivormi põhja ja äärtele. Äärista servad hõbepaberiga, et need küpsemise ajal alla ei langeks. Küpseta põhja 200 kraadi juures ca 10 minutit.
Eelküpsetatud pirukapõhjale tõsta peale praetud sibula-peekonisegu, kalafilee tükid ja vala üle muna-koore seguga. Küpseta pirukat 180 kraadi juures 30 minutit.
Söö jahtunult.


Eesti Maaturism MTÜ;  Vilmsi 53g, 10147 Tallinn;  Tel: +372(0) 600 9999;  E-maileesti [at] maaturism.ee