Maaturism Eesti Saunatee Eesti Toidutee Liivimaa Maitsed Märgised turismis Sündmused 2017 Liikme info Kontakt

Talvine juurvilja supp

Prindi leht
  • 3 keskmist porgandit
  • 1 väike kaalikas
  • 1 keskmine porru
  • maitseks pastinaaki ja juursellerit
  • pool keskmist kapsapead
  • 2 keskmist kartulit
  • 10-13 spargelkapsa õisikut
  • veerand keskmist lillkapsast
  • 2-3 õhukese nahaga mitte väga pehmet tomatit
  • 19 rohelist aeduba
  • 2 spl kruupe
  • 2 keskmist sibulat
  • 2 loorberilehte
  • 20 terapipart
  • 3 küüslauguküünt


Lase suuremas kastrulis vesi keema, lisa suuremateks kuubikuteks lõigatud kaalikad, porgandid ja kruubid. Kui need on poolpehmed, lisa spargelkapsa terved õisikud, lillkapsas ja hiljem tavaline suurteks ruutudeks lõigatud kapsas, lisa soola. Enne supi valmimist lisa neljaks lõigatud nahata tomatid. Neid keeta pole vaja sest jäävad supi serveerimise ajaks ise pehmeks-kontrolli soola. Supp peab olema parajalt paks, juurviljad ei tohi olla väga pehmed. Kui on õigesti ajastatud siis on juurviljadel säilinud ka värv.

Vala supp taldrikusse ning raputa peale ohtralt rohelist sibulat ja tilli ning lisa 1spl. kerget oliiviõli. Kõrvale ümmarguse rukkileiva viil ja sellele õhuke kiht soolavõid.

Selgusid Eesti parimad söögikohad 2015. aastal!
50 parima söögikoha edetabelisse mahuvad nii lihtsa kohaliku traditsioonilise toidu pakkujad kui rahvusvaheliselt tunnustatud gurmeerestoranid.
Lõuna-Eesti "KOLLASED AKNAD"
Aasta tagasi käivitas Lõuna-Eestis kokku viis aastat kestva National Geographic´u kollaste akende projekti.
Kitsarööpmeline raudtee ja Gros Johannisoff (Jaanimõisa) jaam kutsuvad reisile
Otepää lähistel Põlva maakonnas Pikajärve külas avati 15. juunil kitsarööpmeline raudtee.
Uudiste arhiiv | Turismiteemalisi uudiseid leiad lisaks infoturism.ee-st
Otsi
Eesti Maaturism MTÜ;  Vilmsi 53g, 10147 Tallinn;  Tel: +372(0) 600 9999;  E-mail: eesti [at] maaturism.ee | Sisupuu