Maaturism Eesti Saunatee Eesti Toidutee Märgised turismis Sündmused 2017 Eesti saared Liikme info Kontakt

Täidetud ahjulatikas, ahjujuurikad 4-le

Prindi leht

1 latikas
2 õuna
50 g kuivatatud aprikoose ja ploome
tilli
3 mugulsibulat
suhkrut
soola
pipart
riivsaia
õli/võid

Puhasta kalalt köögipabertiga liigne vedelik ja eemalda soomus. Haki õunad, aprikoosid, ploomid, sibulad ning till. Maitsesta segu suhkru, soola ja pipraga. Samuti maitsesta kala vähese suhkru ja soolaga. Täida kala kõhuosa täidisega. Määri ahjuvorm või või õliga ning puista üle riivsaiaga. Aseta latikas vormi, määri õliga ja puista üle riivsaiaga. Küpseta kala kaane all 160 kraadi juures 20-30 minutit. Tõsta kuumust 200-250 kraadini ja lase veel 10 minutit küpseda juba ilma kaaneta. Küpsetuse lõppfaasis lisada ka mõned tükid võid. Siis tuleb kala pind ilus kuldne.

AHJUJUURIKAD

1 kg kartuleid
500 g porgandeid
3 pastinaaki
0,5 kl oliivõli
2 oksa rosmariini
soolahelbeid või meresoola
5 küüslauguküünt

Koori porgandid ja pastinaak. Pese kartulid ja soovi korral koori. Lõika juurikad pikuti neljaks ja kartulid sektoriteks. Aseta köögiviljad ahjuvormi ja piserda üle oliivõliga. Maitsesta soola ja värske rosmariiniga. Küpseta 200 kraadi juures 30-45 minutit. Kõige lõpuks lisa valmis juurikatele hakitud küüslauk.

Selgusid Eesti parimad söögikohad 2015. aastal!
50 parima söögikoha edetabelisse mahuvad nii lihtsa kohaliku traditsioonilise toidu pakkujad kui rahvusvaheliselt tunnustatud gurmeerestoranid.
Lõuna-Eesti "KOLLASED AKNAD"
Aasta tagasi käivitas Lõuna-Eestis kokku viis aastat kestva National Geographic´u kollaste akende projekti.
Kitsarööpmeline raudtee ja Gros Johannisoff (Jaanimõisa) jaam kutsuvad reisile
Otepää lähistel Põlva maakonnas Pikajärve külas avati 15. juunil kitsarööpmeline raudtee.
Uudiste arhiiv | Turismiteemalisi uudiseid leiad lisaks infoturism.ee-st
Otsi
Eesti Maaturism MTÜ;  Vilmsi 53g, 10147 Tallinn;  Tel: +372(0) 600 9999;  E-mail: eesti [at] maaturism.ee | Sisupuu