Maaturism Avatud uste päev Eesti Saunatee Eesti Toidutee Märgised turismis Sündmused 2017 Liikme info Kontakt

Sibula kohapirukas 4-le

Prindi leht

Põhi:
250 g jahu
100 g võid
1 muna
3-4 spl vett
veidi soola

Täidis:
100 g toorsuitsupeekonit
6 mugulsibulat
2 kohafileed
võid ja õli
soola ja pipart

Kate:
3 muna
300 ml vahukoort
tilli
1 tl sinepit
soola

Sega jahu, toasoe või, muna ning vesi. Maitsesta vajadusel soolaga. Aseta tainas pooleks tunniks külmkappi.
Koori sibulad, lõika pooleks ja viiluta. Lõika peekon ribadeks. Prae peekon ja sibulad pannil kuldpruuniks. Lõika kohafileed kolmeks, prae pannil õlis ja võis. Maitsesta kala soola ja pipraga.
Vahusta kergelt munad, lisa vahukoor, sinep, hakitud till ja maitsesta soolaga.
Suru tainas koogivormi põhja ja äärtele. Äärista servad hõbepaberiga, et need küpsemise ajal alla ei langeks. Küpseta põhja 200 kraadi juures ca 10 minutit.
Eelküpsetatud pirukapõhjale tõsta peale praetud sibula-peekonisegu, kalafilee tükid ja vala üle muna-koore seguga. Küpseta pirukat 180 kraadi juures 30 minutit.
Söö jahtunult.

Selgusid Eesti parimad söögikohad 2015. aastal!
50 parima söögikoha edetabelisse mahuvad nii lihtsa kohaliku traditsioonilise toidu pakkujad kui rahvusvaheliselt tunnustatud gurmeerestoranid.
Lõuna-Eesti "KOLLASED AKNAD"
Aasta tagasi käivitas Lõuna-Eestis kokku viis aastat kestva National Geographic´u kollaste akende projekti.
Kitsarööpmeline raudtee ja Gros Johannisoff (Jaanimõisa) jaam kutsuvad reisile
Otepää lähistel Põlva maakonnas Pikajärve külas avati 15. juunil kitsarööpmeline raudtee.
Uudiste arhiiv | Turismiteemalisi uudiseid leiad lisaks infoturism.ee-st
Otsi
Eesti Maaturism MTÜ;  Vilmsi 53g, 10147 Tallinn;  Tel: +372(0) 600 9999;  E-mail: eesti [at] maaturism.ee | Sisupuu