Maaturism Eesti Saunatee Eesti Toidutee Märgised turismis Sündmused 2017 Eesti saared Liikme info Kontakt

Lambapada köögiviljade ja ürdikartulitega

Prindi leht
Lambapada
  • 300 g lambaliha (nt. tagatükk)
  • 3 spl oliivõli
  • 1-2 mugulsibulat
  • 300 g porgandit
  • 300 g kaalikat
  • 1 pastinaak
  • 4 küüslauguküünt
  • tüümiani, punet
  • musta pipart, meresoola
  • 1 kl valget kuiva veini


Lõika lambaliha ca 3 cm kuubikuteks. Samuti haki köögiviljad kuubikuteks. Pruunista lambaliha õlis haudepotis. Lisa sibul, porgand, kaalikas, pastinaak ja küüsluak. Nüüd lisa vein ja ürdid. Kata pada kaanega ja lase tasasel tulel haududa 1-1,5 tundi. Sega aegajalt, vajadusel lisa vedelikku (veini või vett) ning küpsemise lõpus maitsesta soola ja pipraga.

ÜRDIKARTULID

  • 1 kg koorega kartuleid
  • õli
  • tüümiani, meresoola
  • 1 kg kõrvitsat
  • 2 küüslauguküünt
  • võid
  • koriandriseemneid


Pese kartulid puhtaks ja lõika sektoriteks. Pane kartulid ahjuplaadile, maitsesta tüümiani, õli, küüslaugu seguga. Koriandriseemned uhmerda ja raputa kõrvitsaviiludele koos õliga. Küpseta 180 kraadises ahjus kuldpruuniks. Kõige lõpuks lisa meresoola ja kartulitele võitükke.

Selgusid Eesti parimad söögikohad 2015. aastal!
50 parima söögikoha edetabelisse mahuvad nii lihtsa kohaliku traditsioonilise toidu pakkujad kui rahvusvaheliselt tunnustatud gurmeerestoranid.
Lõuna-Eesti "KOLLASED AKNAD"
Aasta tagasi käivitas Lõuna-Eestis kokku viis aastat kestva National Geographic´u kollaste akende projekti.
Kitsarööpmeline raudtee ja Gros Johannisoff (Jaanimõisa) jaam kutsuvad reisile
Otepää lähistel Põlva maakonnas Pikajärve külas avati 15. juunil kitsarööpmeline raudtee.
Uudiste arhiiv | Turismiteemalisi uudiseid leiad lisaks infoturism.ee-st
Otsi
Eesti Maaturism MTÜ;  Vilmsi 53g, 10147 Tallinn;  Tel: +372(0) 600 9999;  E-mail: eesti [at] maaturism.ee | Sisupuu